Klik op foto voor meer

Over Bomski

Sinds de oprichting van Bomski interieurbouw in 1998 streef ik, Toon Bom (“Bomski” voor de intimi) er naar mooie dingen te maken.  “Elke keer wanneer ik weer iets moois zie, tijdens reizen, in het dagelijkse leven of zelfs gewoon op T.V. begint mijn bloed harder te stromen en wil ik iets met die input.” Al die indrukken worden gearchiveerd, en tijdens overleg met mijn opdrachtgevers komen deze vaak van pas om projecten de goede kant op te sturen. 

Goed overleg vind ik cruciaal voor een geslaagd resultaat. “Ik probeer altijd een fijne balans te vinden tussen de praktische kant en de esthetiek. Daar moet je het samen natuurlijk wél over eens worden.

Sinds enkele jaren speelt ook mijn levenspartner Lotte Valentijn een rol binnen het bedrijf. Zij beweegt zich vooral achter de schermen en combineert het regelen van vele praktische zaken met haar vaste baan in het onderwijs. 

Regelmatig koop ik boomstammen op die dan gezaagd worden door een z.g.n. mobiele zaag installatie of zoals hier bij houtzagerij Hogendoorn. De gezaagde bomen moeten dan eerst 1 of 2 jaar aandrogen om vervolgens bij een professionele houtdrogerij verder te drogen in de droogoven om er geschikt meubelhout van te maken. Het is geweldig om inlands hout te gebruiken en zo de oerbossen te sparen!