Klik op foto voor meer
Categorieën
Werk

Kast van staal en wortelnoten fineer

Kast van staal en wortelnoten fineer

Dit is een aparte! De opdrachtgevers wilden graag wild getekende hout fineer combineren met staal. Dit soort fineer is van nature heel bobbelig bij aanschaf en wordt normaal met een pers weer plat gemaakt tijdens het lijmen. Samen hebben we echter besloten dat de bobbels er juist super vet uit zien. De fineer is in overlap gelijmd en afgewerkt met epoxy. De holle ruimtes hebben we voor extra stevigheid ook gevuld met epoxy door deze vol te spuiten met injectienaalden.  

Het fineer patroon loopt over de gehele voorkant door van het ene frontje in het andere, de greepjes  hebben we zelf gemaakt van massief staal, de poten zijn gesneden uit 40mm dik staal. De onderste helft heeft heel veel lades voor papier opslag en hangmappen, alsmede  een aantal deurtjes. De bovenste helft is een boekenkast van 4 mm dik ge-poedercoat staal. Ook zitten er prachtige weg draaibare design stopcontacten in.  

Vooral de “hobbel” in het stalen werkblad heeft de smid de nodige slapeloze nachten bezorgd maar het is helemaal goed gekomen!!

De kast staat in hartje Amsterdam bij een particuliere klant.

Afmeting plm. 420 x 250 x 58 cm (BxHxD).